Ångerätt och Retur

Ångerrätt
Vi vill att du som kund blir 100% nöjd med det du beställer. Du har alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor. Meddelande om att du ångrat ditt köp ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Varan skall vara i oanvänt och säljbart skick. Den skall returneras i originalförpackning med tillhörande förpackningsmaterial. Ev märken och etiketter som är fästa vid varan får ej vara borttagna eller bortklippta. Det är viktigt att emballera väl. Returavdrag kan ske om varan hanterats oaktsamt och inte går att sälja vidare till fullpris.

Du kontaktar oss före returen så att vi vet att den är på väg. Skicka e-post till info@miltonstilton.se

Det är viktigt att de obligatoriska uppgifterna kommer med. Eller så kan du använda dig av Konsumentverkets ångerblankett som du hittar här:
https://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett

Du betalar själv för returfrakten och står för transportrisken. Skicka med PostNord, Schenker eller DHL. Välj inte postförskott. Om du skickar varan till ett ombud kan det ta upp till 5 dagar innan vi har möjlighet att hämta och hantera din retur.

Returadress:
Milton Stilton
Bergvallavägen 8
593 84

OBS! Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. För kunden specialsydd eller specialbeställd vara omfattas ej av ångerrätten. Vi tar inte emot returer som skickas som postförskott. Det är kundens ansvar att vid beställningen ange en giltig adress samt ett korrekt mobiltelefonnummer och e-postadress. Liggetiden för din försändelse är 14 dagar efter ankomsten till ombudet. Detta gäller både PostNord och Schenker. Om du inte hämtar ut din beställning hos ombudet debiterar vi dig de kostnader din beställning förorsakat oss, dvs fraktkostnad, kostnad för förpackning samt ev expeditions- och hanteringsavgifter.

Här kan du läsa Lagen om distansavtal

Återbetalning
Om du har valt Klarna som betalsätt kommer de att kontakta dig. Om du har valt att betala med kort kommer vi att göra en återbetalning inom 30 dagar. Om du har valt Förskottsbetalning kommer vi att kontakta dig via mejl för att få de uppgifter vi behöver för att göra en återbetalning.

Transportrisk
Tillsammans med våra transportpartners står Milton Stilton för transportrisken, dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och din transportpartner står för risken vid en eventuell retur till oss.

Om du upptäcker att din leverans är skadad när du hämtar den hos ett ombud så skall du anmärka på detta då du emot leveransen. Har du fått en pappersavi skriver du en anmärkning på kvittensdelen som du sedan lämnar till ombudet. Om du har fått en SMS-avisering ber du om ett papper där du kan skriva ner pin-koden och kollinumret, att försändelsen är skadad samt ditt namn. Detta lämnar du till ombudet. Du behöver inte skriva exakt vad skadan omfattar, bara att förpackningen är trasig. Denna anmärkning är dock nödvändig för att fraktbolaget skall se att skadan inträffat under transporten.

Om du upptäcker skadan först när du packat upp din beställning måste du anmäla skadan till oss inom 5 arbetsdagar.

Reklamation eller felaktigt expedierad vara
Om du upptäcker att en vara är defekt eller felaktigt expedierad betalar vi alltid returfrakten. Kontakta oss via e-post info@miltonstilton.se inom 5 arbetsdagar efter att du mottagit varan så hjälper vi dig. Bifoga, om möjligt foton på defekten/felet eller den felexpedierade varan. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten. Normalt begär vi varan i retur och då skickar vi en förbetald retursedel som måste användas vid returfrakten. Vi ersätter inte returfraktkostnader som inte i förhand är godkända av Milton Stilton.